انجمن ترویج حفاظت و مدیریت پایدار حیاتوحش با همکاری فصلنامه شکار و ماهیگیری، اقدام به برگزاری رویداد «رونمایی از فصلنامه شکار و ماهیگیری» در موزه طبیعت و حیاتوحش دارآباد در 29اُم فروردین ماه 1404 نمود. فصلنامه شکار و ماهیگیری پس از یک دهه، به همت نائب رئیس انجمن ترویج حفاظت و مدیریت پایدار حیاتوحش، آقای سیامک حبیبی فعالیت خود را از سر گرفت و شماره جدید آن در آستانه سال 1404 منتشر و در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
آقای مهندس عدیلی ریاست موزه طبیعت و حیاتوحش دارآباد در ابتدای مراسم رونمایی از فصلنامه شکار و ماهیگیری، ضمن قدردانی از انجمن ترویج حفاظت و مدیریت پایدار حیاتوحش در راستای پیشبرد اهداف آموزشی و پژوهشی موزه طی سالیان اخیر، آغاز به فعالیت فصلنامه شکار و ماهیگیری را به اعضای انجمن، شکارچیان، ماهیگیران و علاقهمندان به طبیعت، تبریک عرض نمودند.

آقای دکتر نمکی، مشاور سابق رئیس سازمان حفاظت محیطزیست، در سخنرانی خود از شکارمجاز بهعنوان ابزار مدیریت زیستگاه و حیاتوحش در جهان یاد نمودند. ایشان از صاحبان محترم رسانه ارزشمند شکار و ماهیگیری، درخواست نمودند تا در مسیر خود جوانب احتیاط را رعایت نموده تا این رسانه آلوده به سیاست نگردد. وی در ادامه، تغییر رویکرد در مدیریت زیستگاه و حیاتوحش و پرداختن به کاستیهای موجود در برنامههای مدیریتی کنونی را لازمه برونرفت از وضع موجود عنوان نمود.

آقای مهندس هروی، مدیر سابق فصلنامه شکار و ماهیگیری در این مراسم حضور یافتند. ایشان ضمن آرزوی موفقیت برای صاحب امتیاز کنونی فصلنامه، از بهره برداری پایدار بهعنوان ابزار مدیریتی کشورهای توسعه یافته یاد نمود. ایشان از دسترسیپذیری بالای جامعه به سلاح و از سویی عدم صدور مجوز شکار طی سالیان اخیر و عدم مدیریت وضع موجود، ابراز تاسف نمودند. در ادامه، اظهار نمودند که شکارچیان بر اساس اهداف شکارشان بایستی از یکدیگر تمیز داده شوند و شکار برای فخر و یا تامین گوشت، وضعیت موجود را بحرانیتر خواهد نمود.

آقای مهندس سیامک حبیبی، صاحب امتیاز کنونی فصلنامه شکار و ماهیگیری، مشارکت قشر جوان تحصیلکرده محیط زیست در پیشبرد اهداف فصلنامه شکار و ماهیگیری را نقطه قوت آن برشمردند. ایشان در ادامه اظهار نمودند که، فصلنامه شکار و ماهیگیری تریبون تمام علاقهمندان به طبیعت خواهد بود و بستر لازم برای مشارکت بیشتر فراهم آمده است.

آقای مهندس ضیایی، استاد پیشکسوت حیاتوحش ایران، ضمن عرض تبریک در ابتدای برنامه به مرور بخشی از خاطرات شیرین خود در دوران جوانی برای میهمانان پرداختند. ایشان پیشنهاد نمودند که، چنانچه در نسخ آتی فصلنامه شکار و ماهیگیری به خاطرات شکارچیان پرداخته شود، بر بار علمی فصلنامه افزوده خواهد شد. این موضوع بدان جهت است که شکارچیان، دانش بسیار ارزشمندی در ارتباط با اکولوژی و رفتارشناسی حیاتوحش دارند.

آقای سختباز، استاد فنون بقا در طبیعت نیز در این مراسم حضور به عمل رساندند و بر اهمیت مدیریت رسانه توسط صاحبان علم و دانش تاکید نمودند. ایشان نیز برای دسترسیپذیری بالای عموم جامعه به سلاح و از سویی عدم وجود برنامه مشخص و نیز آموزش، ابراز تاسف بسیار نمودند. وی برای عدم وجود تعداد کافی نیروی محیطبان و امکانات نظارتی بر وقوع شکارغیرمجاز، ابراز نگرانی نمودند و در پایان برای این فصلنامه ارزشمند و مدیران و مسئولان آن، آرزوی موفقیت نمودند.

آقای مهندس عظیمینیا، رئیس هیئت مدیره انجمن ترویج حفاظت و مدیریت پایدار حیاتوحش سخنرانی خود با ذکر نقش رسانه در فرهنگسازی و اهمیت مسئولیت اجتماعی آن آغاز نمودند. وی به مرور وضعیت رسانه تخصصی شکارچیان و اهمیت آن، در کشورهای توسعهیافته و در مقابل در کشورهای درحالتوسعه، پرداختند و در ادامه اقتصاد شکار را به تفصیل در ایران و جهان مورد قیاس قرار دادند. ایشان در پایان بر لزوم اجرای برنامههای آموزشی برای شکارچیان و فرهنگسازی بسیار تاکید نمودند.

آقای دکتر معمارزاده کیانی، مسئول کمیته علمی انجمن ترویج حفاظت و مدیریت پایدار حیاتوحش، به ذکر وجه تشابه میان یک جامعه و اکوسیستم پرداختند و غنا و تنوع را لازمه بقا و غلبه بر چالشهای موجود و تابآوری برای هر دو عنوان نمودند. وی وجود افکار متنوع و در پی آن استراتژیهای مختلف، را نقطه قوت یک جامعه و تضمینکننده بقای آن برشمرد.

آقای دکتر سالاری مدیرعامل انجمن ترویج حفاظت و مدیریت پایدار حیاتوحش، ضمن عرض تبریک به نائب رئیس انجمن آقای سیامک حبیبی به جهت عهدهگیری این فصلنامه، در ارتباط با کاهش روز افزون مجلات مربوط به طبیعت، شکار و ماهیگیری ابراز تاسف نمود و آغاز به فعالیت مجدد فصلنامه شکار و ماهیگیری را بسیار مفید و اثربخش، عنوان نمود. ایشان در ادامه به مقایسه کمی تعداد مجلات مرتبط با طبیعت، شکار و ماهیگیری در کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه پرداختند. به نظر میرسد کشورهای توسعهیافته نظیر امریکای شمالی بسیار در این خصوص موفق عمل نموده و اطلاعات آماری بسیار ارزشمندی از حیاتوحش را در نسخ متعدد، جهت اطلاع مخاطب ارائه نموده است که بایستی مورد الگوبرداری قرار گیرد.

در این مراسم، اعضای هیئت مدیره انجمن ترویج حفاظت و مدیریت پایدار حیاتوحش از آقایان هروی، نمکی، ضیایی، سختباز و عدیلی تقدیر و قدردانی به عمل آوردند و تندیسی به یاد ماندنی، تقدیم نمودند. در پایان اعضای هیئت مدیره انجمن ترویج حفاظت و مدیریت پایدار حیاتوحش و فصلنامه شکار و ماهیگیری در پنل تخصصی به بحث و گفتگو نشسته و فضای برای پاسخگویی به سوالات میهمانان گرامی نیز فراهم آمد. عدم پیشبرد طرحهای پژوهشی در زمینه جمعیتهای گونهها در مناطق و بررسی عوامل تهدید، تاثیرات شکارغیرمجاز بر کاهش جمعیت حیاتوحش، عدم بستر مناسب برای مشارکت بیشتر بخش خصوصی در مدیریت مناطق، اقتصاد حفاظت، بحران اقتصادی در کشورهای در حال توسعه و محرومیت افراد مسکون در حاشیه مناطق طبیعی و … موضوعات محوری بودند که در بستر فوق مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.
جهت مشاهده کلیپهای مراسم به اینستاگرام انجمن ترویج حفاظت و مدیریت پایدار حیاتوحش مراجعه فرمایید.