اعضای هیئت مدیره و کمیته علمی انجمن ترویج حفاظت و مدیریت پایدار حیاتوحش، بهمنظور برنامهریزی برای پیشبرد اهداف از پیش تعیینشده خود در سال پیش رو، در تاریخ 24 اسفند 1403، در کارگاه آموزش تاکسیدرمی دارآباد گرد هم آمدند. در این جلسه کلیه فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی صورت گرفته توسط انجمن مرور و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و تصمیماتی جدید نیز جهت ارتقای سطح کیفی فعالیتها اتخاذ شد. جذب بیشتر کارشناسان خبره حیطه محیط زیست و حیاتوحش در انجمن و گسترش اعضای کمیته علمی، در جهت مشارکت بیشتر و بهرهمندی از ظرفیت علمی موجود در کشور، بهخصوص در پیشبرد اهداف پژوهشی بخشی از تصمیمات مصوب بود. برگزاری دورههای آموزشی مورد نیاز با موضوعات کلیدی حفاظتمحور، برای دانشجویان، دانشآموختگان و علاقهمندان به محیط زیست و حیاتوحش نیز از دیگر برنامههایی بود که در جلسه مذکور مورد بحث و گفتگو و تایید اعضا قرار گرفت. امید است به همت اعضای موسس، کمیته علمی، همکاران داخل و خارج از کشور، انجمن ترویج حفاظت و مدیریت پایدار حیاتوحش به مهمترین مرجع در زمینه حفاظت و بهرهبرداری پایدار حیاتوحش در کشور بدل گردد.
جناب آقای مهندس سیامک حبیبی، نائب رئیس انجمن ترویج حفاظت و مدیریت پایدار حیاتوحش نیز در این جلسه حضور یافتند. خوشبختانه تلاشهای وی در راستای از سرگیری فعالیت فصلنامه ارزشمند «شکار و ماهیگیری» به ثمر نشست و موفق شدند تا از این پس عهدهدار این فصلنامه باشند. همانطور که علاقهمندان به این فصلنامه آگاه هستند، شماره 56 این فصلنامه به علل مختلف، موفق به نشر به صورت کاغذی نگردید و تنها در وبسایت به صورت الکترونیکی در دسترس عموم قرار گرفت و پس از آن نیز فعالیت فصلنامه متوقف گردید. اکنون در آستانه سال 1404، نسخه جدیدی از این فصلنامه به چاپ رسیده است و نسخ آتی نیز در سال پیشرو به چاپ خواهند رسید.
دانشافزایی و فرهنگسازی از اهم اهداف صاحب امتیاز کنونی فصلنامه شکار و ماهیگیری جهت از سرگیری مجدد فعالیت این فصلنامه بوده است. مقالات متعددی از متخصصان محیط زیست و حفاظت حیاتوحش و نیز پژوهشگران حیطه شکار، صید و ماهیگیری به فصلنامه بهار 1404 راه یافتهاند. در صفحات نخست این مجله به مبحث مهم و کلیدی حفاظت از تنوع زیستی به قلم معاونت محترم محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان، پرداخته شده است و بر لزوم و اهمیت مشارکت دولت، سازمانهای غیردولتی، بخش خصوصی و جوامع بومی و محلی جهت به اشتراکگذاری دانش، منابع و تجربیات در راستای حفاظت موثر از محیط زیست، تاکید شده است. سخنان جناب آقای مهندس عبدالعلی یزدانی و مقاله وی در ارتباط با موضوع تفنگهای گلولهزنی با گلنگدن مستقیم، خواندنی است. در این شماره به سفر نخست جناب آقای مهندس سیامک حبیبی و همراهان وی به قرقیزستان برای شکار قوچ مارکوپولو نیز پرداخته شده است که این سفرنامه از بخشهای بسیار جذابی بوده که خواننده را وامیدارد تا چندین مرتبه آن را مرور نماید. در ادامه مقالهای مرتبط با راسته گوشتخواران نیز ارائه شده است که علاوه بر مطالب بسیار مفید، درخت فیلوژنتیکی گوشتخواران را نیز ترسیم و به نمایش درآورده است. دیگر عناوین نسخه جدید فصلنامه شکار و ماهیگیری عبارتاند از: راز و رمزهای بقا در طبیعت، از ماهی چه خبر، علم، عشق و تجربه، تجربیات مدیریت جمعیت و بهرهبرداری پایدار در جهان، چگونه گرمازده نشویم؟، فرهنگ محیط زیستی و اکوتوریسم، نگاهی به تاریخچه اهداف پروازی، شروعی برای احیای زیگونگی دشتهای سیستان،آشنایی با کالیبر 7mm، قوانین شکار و ماهیگیری در ایران و جهان، اولین قزلآلای من، وقتی تفنگ و قلاب از تو مهمتر است.
مراسم رونمایی از نسخه جدید فصلنامه شکار و ماهیگیری در فروردینماه سال 1404، در محل موزه طبیعت و حیاتوحش دارآباد برگزار خواهد داشت. جهت اطلاع از جزئیات برنامه با کلیک بر روی لینک ذیل، پیج اینستاگرام انجمن را دنبال نمایید.
لینک ورود به صفحه اینستاگرام انجمن ترویج حفاظت و مدیریت پایدار حیاتوحش